Διαδραστική Εκπαίδευση

Διαδραστική εκπαίδευση

   Με τα χρόνια η παραδοσιακή εκπαίδευση εξελίχθηκε σε ένα πιο συνεργατικό μαθησιακό περιβάλλον. Η ενεργή εκμάθηση έφερε μαζί μαθητές και καθηγητές σε ένα περιβάλλον που βασίζεται στις ομάδες εργασιών, αυξάνοντας τη συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα. Αλλά μέχρι τώρα, η ενεργή εκμάθηση παρεμποδιζόταν από τους περιορισμούς του μέσου (πίνακας ή οθόνη), με αποτέλεσμα η αληθινή συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητών να είναι αδύνατη ή περιορισμένη.

  Το Vision Exchange της Sony δημιουργεί ένα συναρπαστικό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν, να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν ιδέες, πιο εύκολα από ποτέ. Αυτή η συνολική λύση ενεργητικής μάθησης είναι ιδανική τόσο για πανεπιστήμια και κολέγια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για εταιρικές αίθουσες συνεδριάσεων και εκπαιδεύσεων.

  Η νέα ιδέα BYOD (bring your own device) του Sony Vision Exchange δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να φέρουν τις δικές τους συσκευές (tablet, laptop, κινητό) στην τάξη, να δημιουργούν περιεχόμενο και να το μοιράζονται με τα άλλα μέλη της ομάδας τους, τις άλλες ομάδες ή τον καθηγητή τους. Ο καθηγητής στη συνέχεια μπορεί να σχολιάσει στο περιεχόμενο από τη συσκευή του, να κάνει screenshot και να το μοιράσει σε όλους τους μαθητές του.

  Με λίγα λόγια, το Vision Exchange της Sony μετατρέπει την παραδοσιακή εκπαίδευση «μιας κατεύθυνσης» σε διαδραστική μάθηση, παρέχοντας μια δυναμική και ευέλικτη λύση για κάθε χώρο διδασκαλίας ή εκπαίδευσης.

  Οι λύσεις που προσφέρουμε για τις διαλέξεις και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρουν τη δυνατότητα καταγραφής, μετάδοσης και διανομής περιεχομένου και βίντεο υψηλής ανάλυσης κάνοντας τη διαδικασία μάθησης ακόμα πιο συναρπαστική για τους μαθητές και τους καθηγητές.

   Οι αποστάσεις πλέον δεν αποτελούν πρόβλημα. Τα Video Conference και οι PTZ κάμερες της Sony μπορούν να καταγράψουν τα μαθήματα και οι μαθητές να τα παρακολουθήσουν από όπου κι αν βρίσκονται και υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης δικτύου. Οι καθηγητές καταγράφουν εύκολα σε Full HD βίντεο τις διαλέξεις τους και να τις διανέμουν, με υψηλής ποιότητας ήχο (echo cancelling), σε πολλαπλές τοποθεσίες μέσω συνδέσεων δικτύου IP ή ISDN.

   Εναλλακτική αυτοματοποιημένη και ολοκληρωμένη λύση είναι το Ubicast, η εφαρμογή δημιουργίας και διανομής εκπαιδευτικών βίντεο, και μετάδοσης μέσω webcast. Το Ubicast χειρίζεται κάθε φάση παραγωγής και προβολής των βίντεο, από την εγγραφή και την επεξεργασία, μέχρι τη δημοσίευση και τη διαχείρισή τους από τους χρήστες, με αποτέλεσμα να μειώνει το κόστος και την πολυπλοκότητα της δημιουργίας βίντεο υψηλής ποιότητας.

   Επιπλέον, το Ubicast δίνει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερο εμπνευσμένο το περιεχόμενο των πολυμέσων σας με την προσθήκη διαδραστικών στοιχείων (σχόλια, links, quizzes) και μηχανής αναζήτησης. Έτσι οι μαθητές βρίσκουν πιο εύκολα τις συγκεκριμένες πληροφορίες που αναζητούν.

 

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Μόνιτρος- Τεχνολογική Συστημάτων
Βιντεοπροβολείς - Τεχνολογική Συστημάτων
Συστήματα ήχου - Τεχνολογική Συστημάτων
Sony logo

 

Τεχνολογική Συστημάτων Α.Ε.

Πιστοποιημένη κατά ISO

Ακολουθήστε μας

Technologia twitterTechnologia facebookTechnologia youtubeTechnologia linkedin